Nakon mjesec dana završeno psihološko vještačenje “Malčanskog berberina”

Region

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin vraća se u niški zatvor, pošto je okončano njegovo psihološko vještačenje.

 

Vještačenje Jovanovića osumnjičenog za otmicu i silovanje 12-godišnje djevojčice trajalo je mjesec dana, a obavljeno je po nalogu sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu.

 

Nalaz i mišljenje vještaka biće dostavljeni sudu i tužilaštvu koje vodi istragu protiv Jovanovića, a za sada nisu poznati javnosti.

 

Psihološko vještačenje treba da ocijeni da li je Jovanović bio uračunljiv u trenutku otmice i u toku potjere policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju.

 

Više javno tužilastvo u Nišu vodi istragu protiv Jovanovića zbog sumnji da je oteo, 10 dana držao i silovao malu M.K. Za ova krivična djela prijeti mu kazna od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

 

Jovanović je uhapšen u nedjelju, 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča. Policijska potraga za njim trajala je 17 dana, od 20. decembra, kada je u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je.

 

Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici. Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu 2019. godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet mjeseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnice putem Fejsbuka.

 

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet mjeseci.

 

Prije toga je u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

 

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Djevojčica je bila ošišana sa modricama po tijelu i neko vreme je provela u Kliničkom centru u Nišu radi oporavka.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *