Splitski odbornik organizuje “bacanje čvaraka” na granicu zbog migranata

Region

Splitski gradski odbornik Martin Pauk na svom Facebooku je objavio da se organizuje “bacanje čvaraka i slanine” na granicu, piše zagrebački portal “Index.hr”.

 

Jasno, riječ je o njegovom pokušaju humora u kojem aludira na činjenicu da je većina migranata i izbjeglica muslimanske vjeroispovijesti.

 

“Koja je razlika između filmskog psa Lassieja i ilegalnog migranta? – Lassie se na kraju ipak vrati kući”, napisao je u opisu događaja Pauk.

 

“Blagoslov državne granice čvarcima, slaninom, šunkom i kobasicama. Budući da nacionalna politika nema hrabrosti podignuti žicu i ogradu da nas obrani, uzimamo stvar u svoje ruke. Ponesite što više suhomesnatih proizvoda svinjskog porijekla za obranu granice. Bonus bodovi za svakoga tko dovede živu domaću svinju, one će biti drugi red obrane”, napisao je Pauk u opisu događaja.

 

Martin Pauk je u splitsko gradsko vijeće ušao na listi Mosta, ali ih je u međuvremenu napustio i postao član Neovisnih za Hrvatsku. Tamo je ostao i nakon odlaska Zlatka Hasanbegovića.

 

Na izborima za EU parlament Pauk je dobio 242 preferencijalna glasa. U javnosti je često tema zbog svojih ekstremno desnih stavova.

 

Tako se, među ostalim, Pauk nedavno zalagao za podizanje spomenika mladom ustaši Franji Tenti. Što se migranata tiče, on je već ranije predlagao da na granicu treba postaviti mitraljeska gnijezda.

 

“Postavio bih visoku ogradu s bodljikavom žicom tamo gdje je to moguće, a u planinskim dijelovima bih intenzivirao broj pripadnika naših oružanih snaga, na svakom centimetru granice bih uspostavio nadzor dronovima i termalnim kamerama tako da ni ilegalni zec ne može prijeći granicu. S obzirom na to da ilegalci niti najmanje ne poštuju imigracijske zakone zemalja u koje dolaze, pa tako ni hrvatske zakone, u drugom redu, iza žice i granične policije bih postavio dobro opskrbljena mitraljeska gnijezda i najelitnije vodove vojske, čisto iz razloga da ilegalci vide ozbiljnost i da shvate da Hrvati nisu papci poput Šveđana, te da smo spremni braniti sigurnost naših domova, gradova, žena, majki i sestara”, rekao je Pauk 2018. godine u razgovoru za “Dalmatinski portal”.

 

(Index.hr)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *