Zbog kršenja policijskog časa u Srbiji do sada kažnjeno 4.650 osoba

Region

U Srbiji je od početka zabrane kretanja zbog suzbijanje epidemije virusa korone kažnjeno 4.650 osoba, među kojima je i građanin koji je u kršio četiri puta u roku od 15 dana, izjavio je direktor Policije Srbije Vladimir Rebić.

 

“Od petka u 17.00 do jutros u 7.00 kažnjeno je 425 ljudi”, rekao je Rebić za Radio-televiziju Srbije.

 

Zabrana kretanja najviše se kršila u Pančevu, Valjevu i Kikindi, a najmanje u Prijepolju, Somboru i Kragujevcu.

 

Rebić je istakao da je neočekivano mnogo onih koji su više puta prekršili zabranu kretanja, pa su tako registrovane dvije osobe koje su mjeru prekršile četiri puta, šest osoba je za isti prekršaj kažnjeno tri puta, a 19 osoba dva puta.

 

Govoreći o građaninu koji je u roku od oko 15 dana čak četiri puta prekršio zabranu kretanja, pri čemu je zatican i pijan za volanom, Rebić je naveo da je on prvi put kažnjen u Surčinu krajem marta sa 50.000 dinara /oko 425 evra/.

 

Nekoliko dana kasnije, 4. aprila, izazvao saobraćajnu nezgodu, imao je 1,1 promil alkohola u krvi i kažnjen je sa 100.000 dinara /851 evro/, četiri dana kasnije ponovo je vozio pod dejstvom alkohola, pa je kažnjen sa 150.000 dinara /1.257 evra/, a dok je bio na trežnjenju u policijskoj stanici polomio je inventar.

 

Zbog toga je potpisao sporazum o priznanju krivice pa ga očekuje izdržavanje kazne od četiri mjeseca kućnog zatvora.

 

Prema Rebićevim riječima, ni to mu nije bilo dovoljno pa je 13. aprila opet zatečen da krši policijski čas i to ponovo sa 1,4 promila alkohola u krvi, zbog čega je kažnjen sa 150.000 dinara, a kaznu mu je sudija preinačio u 60 dana zatvora.

 

“Sada se nalazi na izdržavanju kazne zatvora od 60 dana u Padinskoj skeli zbog kršenja tih propisa, a u međuvremenu je postala pravosnažna presuda od 30 dana, što znači da je oštetio svoj porodični budžet za oko 390.000 dinara /oko 3.319 evra/, a zasigurno je izgubio i vozačku dozvolu”, naveo je Rebić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *