Skopje: Tokom upada u Sobranje povrijeđeno desetak policajaca

Region

Desetak povrijeđenih policajaca i nekoliko poslanika i civila povrijeđeno je sinoć tokom upada veće grupe građana u sjedište Sobranja u Skopju, saopšteno je iz MUP-a Makedonije.

Makedonski MUP navodi da su pripadnici specijalne jedice policije u 20.27 časova ušli u zgradu Sobranja, te da su do 20.43 časova evakuisali 30 poslanika.

MUP Makedonije pozvao je građane koji se nalaze oko zgrade Sobranja da ne pružaju otpor policiji i da ne blokiraju vozila hitne pomoći prilikom evakuacije i ukazivanja medicinske pomoći teško povrijeđenim poslanicima, policajcima i građanima.

U saopštenju se dodaje da su građani koji su protestovali u organizaciji pokreta “Za zajedničku Makedoniju” u 18.50 časova nasilno ušli u zgradu Sobranja, te da je prilikom narušavanja javnog reda i mira povrijeđeno nekoliko poslanika i civila.

Iz MUP-a navode da direktor Biroa za javnu bezbjednost Mirko Čavkov u 20.08 časova izdao je naredbu pripadnicima specijalne jedinice da primjene ovlaštenja i stvore uslove za bezbjednu evakuaciju poslanika i da uspostave red i mir.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *