Vukčević završio karijeru

Sport

Nekadašnji fudbaler Partizana Simon Vukčević definitivno je odlučio da završi karijeru, samo mjesec i po dana, nakon što se na kratko predomislio i potpisao za Budućnost.

Vukčević je početkom godine najavio kraj karijere, da bi se sredinom februara obavezao jednogodišnjim ugovorom za Budućnost, ali se ubrzo predomislio.

– Simon je odlučio da napusti fudbal. Nije mogao da dođe do nivoa na kome je bio nekad. Predsjednik i uprava kluba uradili su sve da ga ubijede da pokuša da se vrati, ali je to na kraju bio preveliki zalogaj – rekao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović, koji je Vukčeviću bio trener u Partizanu na početku karijere.

Ovaj 32-godišnji fudbaler svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera na ovim prostorima, pamtiće se da je u Partizanu napravio “malu revoluciju” jer je nosio dres sa brojem 1.

Poslije crno-bijelih igrao je za Saturn, lisabonski Sporting, Blekburn, Karpate, Vojvodinu, Levadijakos, Enozis i Šaves, prije nego što se vratio u rodnu Podgoricu.

Vukčević je igrao za mladu i A reprezentaciju Srbije i Crne Gore (pet utakmica), da bi nakon osamostaljenja izabrao da nastupa za Crnu Goru (45 nastupa i dva gola).

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *