Đorđević pozvao sve igrače iz NBA

Sport

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je spisak kandidata za takmičenje u četvrtom „prozoru“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019, a najzvučnije pojačanje “orlova” je povratnik u nacionalni tim, Nikola Jokić.

Srpski 22-godišnji centar, koji ima tri blistave NBA sezone za sobom, usljed čega je potpisao i 147 miliona dolara vrijedan ugovor sa Denverom ovog ljeta, vraća se u državni tim, u kome je blistao na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Jokić je u međuvremenu propustio učešće na Evropskom prvenstvu 2017, a sada, uoči nove sezone u najjačoj ligi na svijetu, ponovo se našao među pozvanima u reprezentaciju.

Uz njega, biće tu još “NBA Srba”, jer je Đorđević uputio pozivnice i našim tandemima iz Sakramento Kingsa, Bogdanu Bogdanoviću i Nemanji Bjelici, kao i iz Los Anđeles Klipersa, Milošu Tedosiću i Bobanu Marjanoviću.

Nacionalni tim će se okupiti 2. septembra u Beogradu i početi pripreme za utakmicu sa Grčkom 13. septembra u Iraklionu i meč sa Estonijom 16. septembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Na spisku su: Bogdan Bogdanović (Sakramento Kings), Nemanja Bjelica (Sakramento Kings), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nikola Jokić (Denver Nagets), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Ognjen Kuzmić (Real Madrid), Stefan Birčević (Banvit), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Nikola Jovanović (Crvena zvezda / Trento), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda) , Aleksa Radanov (Crvena zvezda) i Đorđe Gagić (Partizan NIS).

Podsjetimo, Srbija se u drugoj rundi kvalifikacija nalazi u grupi L sa Grčkom, Izraelom, Estonijom, Njemačkom i Gruzijom. U petom „prozoru“ Srbija gostuje Izraelu 30. novembra, pa dočekuje Grčku 3. decembra, dok u okviru „šestog“, posljednjeg dijela ove runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano 2019. u Kini, 21. februara naredne godine gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije reprezentacija Srbije dočekala Izrael, prenosi Blic.

Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri najbolje reprezentacije iz četiri novoformirane grupe, a na tabeli grupe L situacija je trenutno sledeća:

  • Njemačka 6 6 0 12 bodova
  • Grčka 6 6 0 12
  • Srbija 6 4 2 10
  • Izrael 6 3 3 9
  • Gruzija 6 2 4 8
  • Estonija 6 2 4 8

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *