Paolo Maldini: Mesi je bolji od Ronalda (VIDEO)

Sport

Paolo Maldini, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji fudbalske igre, odgovarao je na razna pitanja novinara, ali i na jedno na koje malo ko zapravo zna odgovor: Ronaldo ili Mesi?

Trzavice između ove dvojice fudbalera su sve veće, ali izgleda i oko ljudi koji se njima malo stručnije bave.

Već su odlučili ko je bolji, samo to treba dokazati strani koja drugačije misli.

Situacija se posebno zoštri onog trenutka kada dođe vreme da se izabere najbolji fudbaler planete, a već godinama unazad to je tek izbor između Mesija ili Ronalda.

{youtube}U7ybce8tjCk{/youtube}

Paolo Maldini, koji je tokom 25 godina bavljenja fudbalom osvojio sve što se može osvojiti.

U svojoj blistavoj karijeri sedam puta je osvojio prvenstvo Italije, pet puta je bio evropski prvak, dok je u izboru za fudbalera godine čak dva puta bio u najužem krugu. Kao neko kome nikada nije pripala nagrada za najboljeg, iako je po igri to zaslužio daleko više od svakog dobitnika, Paolo Maldini je na pitanje ko je bolji, Ronaldo ili Mesi odgovorio ovako:

“Zlatna lopta bi trebala biti dodeljena najboljem igraču, a ne onome ko je uzeo najviše trofeja  da u tom osvajanju istih nije bio junak. Mesi zaslužuje ovu nagradu”, bio je izričit Maldini. Slavni defanzivac je na taj način poručio i šta misli o kampanji kojom se praktično traži da se ove godine najveća individualna nagrada dodeli bez glasanja.

{youtube}yEQRfvsOIQk{/youtube}

Od letos, osvajač “Zlatne lopte” je fudbaler kojo je u dva mesesa osojio i Ligu šamiona i Evropsko prvenstvo sa Portugalom, dok je Mesi uzeo duplu krunu u Španiji, a u porazu Argentine u finalu Kopa Amerika promašio je penal.

{youtube}qjbDw2BNFho{/youtube}

Ali, kako sam Maldini ističe, bez da je imenovao slavnog Portugalca, ne može se reći da je upravo Ronaldo najzaslužniji za oba velika trofeja koje je ove godine osvojio sa klubom i reprezentacijom.

Kurir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *