Prosinečki na operaciji u Sarajevu

Sport

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki juče je hospitalizovan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a danas bi trebao biti podvrgnut operacionom zahvatu.

Informacija koju je portal Klix.ba jutros objavio, a u kojoj je pisalo da se selektor Prosinečki nalazi u bolnici, ispostavljena je kao tačna, a u toku današnjeg dana on bi trebao biti podvrgnut operacionom zahvatu.

Prosinečki se juče nije pojavio na otvaranju nove poslovne zgrade NS BiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu doktori preporučili hospitalizovanje.

Reprezentacija BiH nedavno je izborila plasman u Ligu A Lige nacija remijem u Austriji, a tri dana nakon toga minimalno smo poraženi u Španiji u prijateljskom meču. Bio je to ujedno i prvi poraz Prosinečkog u zvaničnim utakmicama, a problemi sa zdravljem pojavili su se upravo nakon povratka iz Španije. Nezvanične informacije govore da Prosinečki ima problema sa slijepim crijevom.

Prosinečki je početkom 2018. godine imenovan za novog selektora BiH, a prije toga radio je kao selektor reprezentacije Azerbejdžana i kao trener u Crvenoj zvezdi i Kayserisporu.

klix.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *