RK Borac traži predsjednika i dodatnu podršku

Sport

Pred rukometnim klubom Borac je period pun izazova. Upravni odbor traži novog predsjednika i članove, te pokušava da pronađe novac za mečeve protiv litvanske Šviese u osminefinala Čelendž kupa u februaru 2019. godine.

Član uprave Saša Kondić ističe je uprava već uradila konkretne korake.

-U pregovorima smo oko kandidata za novog predsjednika i nekorektno je da spominjemo ime, jer smo tek počeli razgovore. Riječ je o kvalitetnom rješenju. Takođe, želimo da pojačamo upravni odbor jer nam je potrebna nova “svježa krv”. Pregovaramo sa ozbiljnim ljudima. Naši rezultati i plasman u osminfinala Čelendž kupa nam daju za pravo da krenemo da tako kažem “agresivnije” ka sponzorima, gradskim i državnim institucija kako bi dobili podršku jer ipak igramo Evropu.

Znamo da nismo jedini klub koji treba podršku i da smo dobili novac u septembru ali ovi rezultati su odlični i mislim da nam se može izaći u susret koliko to bude u mogućnosti. Uprkos svom trudu ima kašnjenja u isplatama i drago mi je što igrači imaju razumijevanja. Takođe očekujemo sastanak sa gradonačelnikom jer iduće godine očekujemo da riješimo svu papirologiju oko izgradnje nove dvorane koja je zaista neophodna– poručio je Saša Kondić, član Upravnog odbora.

Direktor Vladimir Branković ističe da je novac dobijen od Vlade Republike Srpske utrošen na plaćanje, poreza, plate igračima i da je klub svojim sredstvima finansirao duele u Evropi protiv Vogošće.

-Mi smo platili 75 000 maraka poreza i sad nam slijede nove obaveze. Prošli smo u osminfinala Čelendž kupa i dobili rivala kojeg možemo da prođemo i da dođemo u narednu rundu. Za to nam je potrebno između 30 i 35 000 maraka ako računamo da će se jedan meč igrati u Banjaluci, drugi u Viljnusu . To su novi troškovi jer ne možete u budžetu računati koliko ćete kola proći u Evropi i gdje ćete igrati. Za to i tražimo podršku od sponzora i organa. U kontaktu smo sa Šviesom i sad su sve opcije oko mjesta odigravanja mečeva u februaru otvorene- istakao je Branković.

Rukometni klub Borac Mtel je za to vrijeme u novom problemu. Naime, Banjalučani neće do kraja mjeseca moći redovno da koriste sportsku dvoranu “Borik”.

-Imamo tu zaista puno problema oko dvorane, a dovoljno je reći da ćemo duel protiv Leotara odigrati u Čelincu. Zbog malog fudbala seniori neće imati planirane treninge. Nažalost ni nova dvorana koja je napravljena u bivšem Šoping centru neće biti u funkciji iako je uskoro gotova , jer je propao tender za rekvizite i moraće da se čeka dva mjeseca-dodao je Branković.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *