Marijan Vajda glavni Đokovićev trener

Sport

Marijan Vajda biće u predstojećoj teniskoj sezoni glavni trener Novaka Đokovića, saznaje MONDO iz izvora bliskih drugom teniseru sveta.

Otkako je Boris Beker prošlog utorka saopštio odluku o rastanku sa Novakom, svetska teniska javnost spekulisala je imenima potencijalnih naslednika nemačkog trenera, pa su u opticaju bili Pit Sampras, Džon Mekinro, Andre Agasi i mnogi drugi.

Međutim, Đoković se opredelio za kontinuitet i ukazao poverenje čoveku koji se nalazio na čelu njegovog stručnog štaba od juna 2006. sve do decembra 2013, kada je kao “bomba” odjeknula vest o saradnji sa Bekerom.

Slovak je u poslednje tri godine povremeno bio uz Novaka na najvećim turnirima, a u slobodno vreme se posvetio karijeri svoje ćerke, Natalije Vajdove.

Đoković je sa Vajdom kao glavnim trenerom osvojio šest od 12 grend slem titula. Sa Bekerom se podigao na još viši nivo i konačno uspeo u nastojanjima da osvoji Rolan Garos, ali je posle trijumfa u Parizu, juna ove godine, došlo do promena u Novakovim prioritetima, zbog čega je Beker i “digao sidro”.

Đoković će tako ući u 2017. sa stručnim štabom kakav je bio do decembra 2013. godine (Vajda, Gebhard Fil Grič, Miljan Amanović), uz skorašnje pojačanje u liku “gurua” Pepea Imaza.

Možemo samo da im poželimo mnogo uspeha u narednom periodu i povratak na svetski tron, na kome se od prošlog meseca zasluženo nalazi Britanac Endi Marej. Prvi veliki test biće odbrana titule na Australijan openu, koji počinje 16. januara.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *