Banjaluka će ugostiti više od 1.000 sportista

Sport

Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine počinje u četvrtak, a organizatori ovog takmičenja ističu da je sve spremno za početak takmičenja.

 

Prva dva dana na rasporedu su takmičenja u disciplini sprint, a za vikend se voze trke sust klasik.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić koji je i predsjednik Organizacionog odbora kaže da će Banjaluka stavila sve resurse na rapolaganje organizatorima kako bi ova manifestacija opravdala očekivanja.

 

– Grad Banjaluka je zajedno sa Kajak kanu klubom u funckiji podrške. Zadovoljni smo što smo domaćini još jednog velikog takmičenja i očekijem da ćemo biti uspješni organizatori i da će svi gosti biti zadovoljni. Grad će ovih dana živjeti sa kajakašima. Očekujemo da ćemo ugostiti više 1000 učesnika, a tu mislim na sportiste, trenere i ostalu logistiku. Otvaranje prvenstva održaće se sutra u Motelu Ortodoks u 18 časova, pozivamo sve Banjalučane da prisustvuju ali i da ovih dana budu na Vrbasu. Grad je uključen u organizaciju kroz sufinasiranje sportske mnifestacije koja je ove godine svrstana u red manifestacija od posebnog značaja.

 

Takođe pomogli smo logistički u organizaciji jer smo i ove godine radili na rekostrukciji staze koja je bila oštećena nakon visokih vodostaja ali smo je doveli u kvalitetno stanje. Očekujem da uspješnom organizacijom pred ICF budemo i u narednim godinama kandidati za velika takmičenja – rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić

 

Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba Vrbas kaže da je klub spreman za organizaciju.

 

– Postali smo svjetska destinacija, cijeli svijet zna za nas i za našu stazu. Jedini smo u svijetu smo koji smo napravili niz od deset godina što govori o tome koliko je Banjaluka zanimljiva destinacija. Trudimo se da pružimo najviše što možemo, spremni smo i siguran sam da će tako biti i ovaj put.

 

Tomislav Crnković, predsjednik odbora za divlje vode u ICF-u pohvalio je resurse ali u ljude koji učestvuju u organizaciji takmičenja u Banjaluci.

 

– Vrbas je naljepšti poligon na svijetu i ove godine postavljamo nove standarde. Mi smo bili prvi oragnizatori koji su imali noćnu trku. Ove godine pripremamo još neke organizacione novitete i vjerujem da ćemo postaviti nove standarde. Bez ove male i složne ekipe ne bismo uspjeli u svemu. Moramo se potruditi da organizujemo dobre uslove za naše goste. Ove godine očekujemo oko 1000 ljudi na obalama Vrbasa i moramo se potruditi da im osiguramo sve ono što teba, počev od parkinga, transporta i najsitnijih detalja – jasan je Crnković.

 

Sponzor Svjetskog prvensva u Kajaku i Kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine je kompanije M:tel, u klubu se zahvaljuju na podršci Predjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske, Ministarstvu porodice omladine i sporta i Gradu Banjaluka.

 

Saobraćaj

 

Saobraćaj na dionici od “Nule” do mosta u Karanovcu i na jednoj dionici u Krupi na Vrbasu biće obustavljen od četvrtka do nedelje u terminu od 8 do 20 časova uz napomenu da će ukoliko se takmičenja budu ranije završavala biti pušten i prije 20 časova. U ovim terminima će saobraćati lokalni autobusi.

 

srpskainfo.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *