Istorijski transfer: Banjalučanin Pavlović prelazi u Ajaksovu filijalu

Sport

Fudbaler Željezničar Sport tima Jovan Vladimir Pavlović potpisao je troipogodišnji ugovor sa slovačkim Trenčinom, čiji će član postati u februaru 2018.

Mladi banjalučki kolektiv tako je u godini u kojoj obilježava deceniju postojanja ostvario istorijski transfer. Od njega bi, u narednih četiri do pet sezona, mogao prihodovati 300 000 evra. Jovan Vladimir je, s druge strane, dobio priliku da se dokaže u filijali slavnog Ajaksa.

Škrtel, Hološko, Lobotka

Kada je grupa entuzijasta prije deset godina osnovala OFK Sport tim, za cilj je imala da nakon dva olimpijska ciklusa na veliku scenu “izbaci” jedno ime. Uspjeli su, dvije godine kasnije. Fuzija sa Željezničarom sa Predrgađa i mogućnost koju su klinci dobili da se dokažu i u seniorskoj konkurenciji, bila je pun pogodak.

Jer, Pavlović će od februara dobiti priliku da ponovi put kojim je prošao jedan Martin Škrtel. Slovački as je upravo u Trenčinu napravio prve fudbalske korake, a potom igrao za Zenit, Fenerbahče i slavni Liverpul. Filip Hološko je dubok trag ostavio u Bešiktašu, Štefan Majerhofer je, pored dresa Trenčina, branio boje i Bajerna, Kelna, Vulverhemptona, Milvola…

Najbolji primjer kako slovački klub radi je Stanislav Lobotka. Mladi vezista se dokazao u Trenčinu. Potom je nastupao za mladi tim Ajaksa. Uslijedila je uspješna epizoda u danskom Nordsjalandu. Da bi, prethodnog ljeta, sa Seltom iz Viga potpisao ugovor karijere.

– Naravno da sam presrećan što sam potpisao ugovor sa Trenčinom. Klub predstavlja idealnu sredinu za rad i moj dalji razvoj. Moram da se zahvalim svim ljudim iz uprave, zatim trenerima, ali i mojim saigračima bez kojih ovaj transfer ne bi bio moguć – izjavio je Jovan Vladimir Pavlović, zamjenik kapitena kadetske reprezentacije Srbije.

Poklon za rad, trud i ulaganja

Kako sam kaže, cilj je da se što prije dokaže trenerskom tandemu Trenčina Vladimir Cifranič – Roman Marčok.

– Sredina u koju idem poznata je po tome da pruža šansu mladim igračima da se dokažu, a zatim nastave svoj fudbalski razvoj. Klub opstaje tako što “proizvodi” fudbalere. Vode računa o mladima, ali i o uslovima, koji su iz godine u godinu sve bolji. Lično, želim da se što prije nametnem i izborim mjesto u prvom timu. Klupske ambicije su izlazak na evropsku scenu – ocijenio je Jovan Vladimir.

Vlasnik i predsjednik OFK Sport tima Zlatko Davidović apostrofirao je činjenicu da je dobrobit igrača bila prioritet, a ne finansijski uslovi:

– Za nas je ovo, s obzirom na to da smo osnovani prije deset godina, najveći poklon za sav rad, trud i ulaganja. Ujedno, ovo je i dokaz da je naša projekcija bila dobra. U prvom planu nam nisu bile finansije, nego dalji rad sa Jovanom. Nadamo se da će u novom okruženju dodatno da napreduje i još više da se afirmiše.

Davidović je naglasio da su svi u klubu imali strpljenja u prvoj deceniji postojanja, te da je to put kojim treba ići.

– Stpljenje se isplati. U ovom procesu se to i dokazalo. Veoma smo zadovoljni što smo došli u ovu poziciju. Ovo je praktično naš prvi transfer. Postoji interesovanje za još nekoliko mladih igrača. Ništa, doduše, još nije zvanično, ali o tom potom – zaključio je Davidović.

Pavlović senior: Hvala Sport timu

Na konferenciji za novinare riječ je imao i otac Jovana Vladimira, Dušan Pavlović. Kako je sam priznao, sina je na fudbal upisao bez iluzija da bi se nekad mogao baviti sportom na profesionalnom nivou. Međutim…

– Ljudi iz Sport tima su prepoznali talenat. Radili su sa njim i imamo potrebu da im zahvalimo za sve ove godine. Imali su pravi pristup i dokazali su nam da je naše dijete u sigurnim rukama. Kad smo došli do faze da Jovan Vladimir treba da napravi novi korak i ode iz zemlje, sve to bilo je novo i za nas i za ljude iz kluba. Ipak, napravili smo prijateljski i korektan model saradnje u kojem je mladi fudbaler i, prije svega, mladi čovjek bio u prvom planu. Zajedno smo prošli kroz ovu izazovnu fazu i mnogo nam je značilo što smo sa ljudima iz kluba otvoreno mogli da razgovaramo o svemu – poručio je Pavlović senior.

srpskacafe.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *