Neredi ispred ukrajinskog paralamenta u Kijevu

Svijet

Pripadnici bezbjednosnih snaga i demonstranti, koji su pozivali na usvajanje zakona o reintegraciji Donbasa, sukobili su se ispred zgrade ukrajinskog parlamenta u Kijevu, prenijeli su ruski mediji.

Demonstranti, koji su članovi Pokreta oslobođenja, spalili su rusku zastavu i gume od automobila u blizini jednog od ulaza u zgradu Vrhovne Rade.

Policija je pokušala da demonstrante rastjera suzavcem, ali su ih učesnici protesta gađali kamenicama i gumama od automobila, pri čemu je povrijeđen jedan policijski službenik.

Iz policije u Kijevu saopšteno je da je jedan demonstrant uhapšen zbog remećenja javnog reda i mira.

“Situacija ispred Vrhovne Rade je sada pod kontrolom”, navodi se u saopštenju i dodaje da su vatrogasci ugasili vatru koju su demonstranti zapalili.

U međuvremenu, članovi Pokreta oslobođenja, pod vođstvom ukrajinskih poslanika Semena Semenčenka i Jegora Soboleva, ne planiraju da prestanu sa mitinzima u blizini parlamenta.

Na lice mjesta je poslato skoro 4.000 policajaca i članova nacionalne garde.

U ukrajinskom parlamentu je prethodno počelo drugo i finalno razmatranje zakona o reintegraciji Donbasa, a poslanici su region okarakterisali kao “okupiran”, dok su Rusiju okarakterisali kao “okupatora”, prenosi TASS.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *