U napadu na Hitnu pomoć u Kabulu 40 poginulih, 140 ranjeno

Svijet

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 140 je ranjeno je u eksploziji bombe u vozilu Hitne pomoći u Kabulu saopštile su avganistanske vlasti.

Ministarstvo zdravlja navelo je da se strahuje da će broj žrtvava biti veći. U prvim izvještajima su se pominjali samo povrijeđeni, ali je ubrzo broj žrtava počeo drastično da se povećava.

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gd,e se nalaze kancelarije Evropske unije i s,edište avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Italijanska nevladiina organizacija Imerdžensi navela je da je “pitanju masakr”, javila je agencija AFP.

Odgovornost za ovaj samoubilački napad automobilom-bombom preuzeli su talibani, nedjelju dana nako što su izveli napad i na hotel “Interkontinental” u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba.

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu, posebno u diplomatskoj četvrti gd,e se nalaze ambasade i sjedišta stranih institucija.

Poslanik Mirvais Јasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog savjeta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo.

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji, prenosi Rojters.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *