Tajlandska policija pronašla drogu vrijednu 54 miliona dolara

Svijet

Policija na Tajlandu danas je saopštila da je zaplijenila drogu u vrijednosti oko 54 miliona dolara i uhapsila 11 osoba.

Kako prenosi AP, ovo je najveća zaplijena koju je tajlandska policija ikada izvela, a hapšenja su obavljena prethodnih dana u vreme kada je riješen veliki broj slučajeva povezanih sa drogom u toj zemlji.

Najnovija zapijena dogodila se u ponedjeljak uveče u sjevernoj provinciji Čiang Rai na putu pored rijeke Mekong na granici sa Laosom.

Vojska i policija pronašli su 9,4 miliona pilula metamfetamina i 788 kilograma kristal metamfetamina u kamionetu koji je očigledno bio napušten.

Ta zapljena je uslijedila manje od nedjelju dana nakon što su vlasti zaplijenile 700 kilograma kristal metamfetamina 28. marta.

Policija je takođe u ponedjeljak uhapsila Tajlanđanku koja se vraćala iz Etiopije sa 50 paketića kokaina koje je sakrila unutar svog tijela.

Agencija je ranije prenijela da su tajlandske vlasti objavile da su da su zaplijenile drogu vrijednu oko 29 miliona dolara i uhapsile 11 osoba u policijskim akcijama izvedenim u posljednjih nekoliko dana.

AP je tada naveo da su u 11 međusobno nepovezanih slučajeva od 25. marta zaplijenjene pilule amfetamina, marihuane, ketamina i metamfetamina.

Navedeno je da je Odjeljenje za sprečavanje narkotika tajlandske policije danas pokazalo zaplijenjenu drogu koja je razasuta na povezanim stolovima ukupne dužine od oko 15 metara.

Tajlandska policija objavila je i da je od oktobra prošle godine imala 1.000 slučajeva vezanih za drogu, u odnosu na 450 zabilježenih u prethodnom periodu od godinu dana.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *