Knajsl otkrila kako je dovela Putina na svadbu (VIDEO)

Svijet

Šefica austrijske diplomatije Karin Knajsl priznala je da uopšte nije očekivala da će ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatiti njen poziv na svadbu.

Po njenim riječima, početkom juna pozvala je kolegu (Lavrova) i predsjednika ruske vlade, “jer je takav red”. A naveče, 5. juna, kada je ruski predsjednik Putin bio u posjeti Beču spontano je pozvala i njega. Tada je Putinu rekla da želi da mu predstavi svog budućeg supruga. Da će ruski predsjednik zaista doći na svadbeno veselje saznala je 19. juna.

Knasjl je rekla da se svabda pretvorila u prekrasno veselje koje može pozitivno uticati na razvoj turizma u Austriji. Po njenim riječima, mnogi mediji su prenijeli i pokazali svadbene običaje Austrije.

Ona je odgovorila i na kritiku za njen laki naklon Putinu tokom plesa.

– Ako ste gledali otvaranje bala, vidjeli ste i da se na kraju pravi “kniksen” (naklon)- rekla je Knajsl.

Ona je dodala da se ruski predsjednik naklonio ranije i da je njezin naklon bio samo odgovor, a nikako akt “potčinjavanja i padanje na koljena”.

– Oni koji me poznaju, znaju da se nikome ne potčinjavam – izjavila je ona.

Austrijska ministarka je dodala da nju sa Putinom ne veže blisko prijateljstvo, ali da je s ruskim predsjednikom vodila “zanimljive razgovore”, između ostalog i o situaciji na Bliskom Istoku.

Ona je podvukla da je lični kontakt važan za izgradnju osnove povjerenja u složenim situacijama, koje bez dileme postoje u odnosima s Rusijom po mnogim pitanjima.

Putin je došao na svadbu Karin Knajsl 18. avgusta i proveo na ceremoniji vjenčanja sat vremena i održao zdravicu na njemačkom, a na kraju i zaplesao sa mladom. Putin je bračnom paru poklonio sliku seoskog pejzaža, starinsku mješalicu za maslac, tulski samovar i potpisao se na haubi svadbenog automobila novopečenog bračnog para.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *