Porošenku prijeti samica

Svijet

Državni istražni biro Ukrajine pokrenuo je krivični postupak protiv bivšeg ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka zbog sumnje da je pokušao da preotme vlast imenovanjem članova Visokog savjeta pravosuđa, saopštio je advokat Andrej Portnov, bivši zamjenik šefa administracije bivšeg lidera Ukrajine Viktora Janukoviča.

 

“Informišem vas da je Državni istražni biro počeo istragu protiv Petra Porošenka, povodom preuzimanja državne vlasti i neispunjavanja odluka suda prilikom imenovanja članova Visokog savjeta pravosuđa koji su mu potčinjeni”, napisao je Portnov na društvenoj mreži “Telegram”.

 

U objavljenom dokumentu o početku istrage je navedeno da je u Državni istražni biro stiglo saopštenje Portnova o “mogućnosti da su Porošenko, koji je bio na funkciji predsjednika Ukrajine, i druge osobe, pokušali da preuzmu državnu vlast, što se ispoljilo u neodgovarajućem uticaju na održavanje konkursa za izbor kandidata za imenovanje članova Visokog savjeta pravosuđa, u periodu od marta do maja 2019. godine”.

 

Portnov smatra da bi Porošenko početkom jula mogao da bude smješten u istražnu samicu.

 

(Sputnjik)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *