Trampov šamar Srbiji: Čestitao Dan nezavisnosti Kosova

Svijet

Njegovu pobjedu danima su slavili u Beogradu, lijepili plakate s njegovim likom, a sada je uslijedio hladan tuš. Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump čestitao je predsjedniku Kosova Hashimu Thaciju Dan nezavisnosti Kosova, javlja N1.

– Američki predsjednik je u čestitci naveo da se partnerstvo između dvije države oslanja na zajedničke vrijednosti i interese, te da je budućnost suverenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana na stabilnom Balkanu, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu – stoji u izjavi Predsjedništva Kosova.

Sjedinjene Američke Države su zajedno sa svim građanima Kosova proslavile osvajanje istorijske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Brazilu, kao i debi reprezentacije Kosova na međunarodnim igrama FIFA takođe piše u čestitci.

Trump je dodao da SAD očekuje nastavak saradnje sa Kosovom, s naglasakom na povećanju demokratskog i ekonomskog razvoja, jačanju vladavine prava, rješavanju sporova sa susjedima te borbu protiv terorizma.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *