U zemljotresu u Turskoj 35 mrtvih i 1.600 povrijeđenih

Svijet

U zemljotresu koji je u petak uveče pogodio istočnu Tursku, stradalo je 35 osoba dok je oko 1.600 povrijeđeno, saopštile su danas turske vlasti novi bilans žrtava.

 

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je da je oko 100 osoba i dalje hospitalizovano, među kojima je 13 u teškom stanju.

 

Spasilačke ekipe uspjele su da pronađu 45 osoba koje su preživjele ispod ruševina. Međutim, spasioci imaju sve manje nade da pronađu preživjele poslije više od 36 sati od zemljotresa, a pogotovo što se uveče temperatura spušta na minus deset stepeni Celzijusa.

 

Zemljotres jačine 6,8 stepeni po Rihetrovoj skali pogodio je u petak u 20.55 po lokalnom vremenu istočni dio Turske, a potom su uslijedila dva manja potresa magnitude 5,4 i 5,1. Potres se dogodio na dubini od 6,7 kilometara u blizini grada Sivridže u istočnoj provinciji Elazig.

 

Turska se nalazi na trusnom tlu i tu zemlju često pogađaju zemljotresi. U zemljotresu magnitude 7,4 koji je 1999. godine pogodio Tursku, stradalo je 17.000 ljudi, od kojih oko 1.000 u Istanbulu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *