Putin preusmjerio ratni brod da zaštiti Siriju od američkih napada

Svijet

Vladimir Putin preusmjerio je fregatu s rutinskog putovanja te je poslao da zaštiti Siriju od daljnjih američkih zračnih napada, što je pojačalo strahove oko mogućeg konflikta između Rusije i Zapada.

Moskovski izvor tvrdi da ratni brod, naružan krstarećim projektilima, treba stići na prostore Mediterana u petak.

– Ruski brod naoružan krstarećim projektilima Kalibr će posjetiti logističku bazu Tartusu – izjavili su neimenovani izvori za ruske novinske agencije.

Ova akcija je reakcija na američko lansiranje 59 Tomahawk projektila s Mediterana na Siriju. Smatra se da su bombardirali zračnu luku Al-Šairat, južno od grada Homs. Rusko Ministarstvo obrane je također navelo da je učinkovitost napada SAD-a “vrlo niska” te da su samo 23 projektila pogodila mete, s tim da im nije jasno gdje se “prizemljilo” ostalih 36 projektila.

Sirijska agencija za novosti je u tom trenutku potvrdila da je najmanje devet poginulih, od kojih su četvero djeca. Također su objavili da je uništeno i šest sirijskih vojnih aviona.

Ruski predsjednik je djelima stao iza svojih riječi kojima je akcije Donalda Trumpa okarakterizirao kao čin agresije koji krši međunarodne zakone.

dnevnik.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *