Putin i Tramp razgovarali u četiri oka

Svijet

Predsjednici Rusije Vladimir Putin i SAD Donald Tramp razgovarali su u Hamburgu o krizi u Siriji i Ukrajini, zajedničkoj borbi protiv terorizma, kao i o drugim bilateralnim pitanjima.

Tramp je rekao novinarima da je sa Putinom razgovarao o brojnim pitanjima i da je sastanak dobro prošao, prenosi “Sputnjik”.

Na početku sastanka, Tramp je rekao: “Čast mi je da budem sa Vama”. Na to mu je Putin odgovorio: “Oduševljen sam što se sastajem sa Vama”.

Prije prvog bilateralnog sastanka američkog i ruskog lidera, koji je održan na marginama samita G20 u Hamburgu, očekivanja su bila velika, a u Moskvi tvrde da je dijalog Putina i Trampa veoma značajan za čitav svijet.

Njemačka kancelarka Angela Merkel službeno je u petak izrazila dobrodošlicu liderima zemalja G20 na samitu u Hamburgu, dok iza kulisa delegacije pokušavaju premostiti razmimoilaženja i dogovoriti se oko završne deklaracije.

Istovremeno, dok se održava Samit G20, na ulicama njemačkog grada demonstranti se sukobljavaju s policijom, a pretpostavlja se da je protestima pristupilo oko 100.000 ljudi.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *