Tramp se družio sa djecom novinara uoči praznika Halloween (VIDEO)

Svijet

Predsjednik SAD Donald Tramp primio je u petak u Ovalnom kabinetu neobične goste – posjetila su ga djeca novinara koji su akreditovani u Bijeloj kući. Susret je upriličen uoči nastupajućeg Helovina (engl. Halloween), praznika poznatog i kao Noć vještica.

Desetoro djece koja su došla kod predsjednika Trampa bila su odjevena u kostime. Na snimcima koje su objavili pojedini TV kanali, vidjelo se da su kostimi najčešće bili inspirisani serijalom “Zvjezdani ratovi”, ali je bilo i jednoroga, čak i jedna i Batgirl.

– Hej, ti imaš strašan kostim! – obratio se Tramp dječaku koji je ispred njega stajao u kostimu Darta Vajdera.

Druženje s mališanima nije prošlo ni bez Trampovih pošalica.

– Ne mogu da vjerujem da novinari imaju ovako prekrasnu djecu. Kako su to napravili, nije mi jasno! – rekao je Tramp i pozvao djecu da se zajedno fotografišu.

U toku druženja, pojavila se i pressekretar Bijele kuće, Sara Sanders. Ona je donijela kutiju slatkiša koje je Tramp brzo podijelio svojim malim gostima.

{youtube}Dd06xb_VS5Y{/youtube}

Smatra se da je Helovin u SAD stigao sa imigrantima iz Irske. U osnovi ovog praznika je pagansko vjerovanje da se te noći duše umrlih vraćaju u svoje domove i ubiru “danak” u vidu hrane. Bivši predsjednik Barak Obama organizovao je manje prijeme tim povodom na travnjaku Bijele kuće.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *