100.000 funti za žuti kombi i seks-lutku

Magazin

Trotočkaš porodice Troter iz serije „Mućke“, naći će se na aukciji 11. novembra u Londonu.

Reliant Regal Supervan III, sa karoserijom izrađenom od ojačanog fiberglasa i agregatom od 750ccm svojevremeno je predstavljao predmet humora, o čemu najbolje svjedoči i njegov nadimak ,,plastična svinja”.

Mada je njegova upotrebljivost bila krajnje sporna, Englezi su naprosto obožavali ovaj neobični automobil koji je nudio posebnu zabavu u vožnji, a svjetsku slavu stekao je pojavljivanjem u čuvenoj seriji ,,Mućke”.

Na aukciji u Londonu održanoj 2007. godine, čuveni kombi dostigao je cijenu od 44.000 funti, a za pretpostaviti je da će na aukciji koju iščekujemo dostići cijenu od preko 100.000 funti.

Kupac će dobiti i plastičnu seks-lutku na naduvavanje, koja se u serijalu videla kroz zadnje staklo.

Nick Whale, direktor aukcijske kuće Silverstone Auctions koja prodaje Relianta, kaže: “Del Boyev automobil je jedan od najprepoznatljivijih automobila u istoriji komedije na BBC-u. Imati auto iz serije na aukciji je velika čast i siguran sam da će privući gomilu ljudi”.

Serija „Mućke“, koju je stvorio Džon Salivan, počela je da se emituje 1981, a njeno prikazivanje trajalo je do 1991, dok je sa sporadičnim specijalnim epizodama njen televizijski život trajao do 2003. godine.

Istinito.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *