Istraga ministarstva o učešću pripadnika OS na Danu RS

Aktuelno

Nakon postrojavanja Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka po naređenju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladena Ivanića u aktivnostima tokom obilježavanja Dana Republike Srpske juče u Banjaluci, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane BiH da je pokrenuta istraga o učešću pripadnika Oružanih snaga.

“Crtom zapovijedanja i ostalim funkcionalnim nadležnostima u obrambenom sistemu istraga je pokrenuta, o detaljima ne možemo komentarisati do okončanja iste”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Iz Ministarstva odbrane BiH juče su saopštili da nisu izdali naređenje za učešće pripadnika OS BiH u aktivnostima u Banja Luci 9. januara 2017 godine.

“Pod kojim okolnostima i kako je došlo do učešća i postrojavanja pripadnika OS BiH danas (9. janauara), Ministarstvo odbrane BiH će ustanoviti kroz lanac komandovanja i ostale funkcionalne nadležnosti i o istom izvijestiti Predsjedništvo BiH”, navodi se u jučerašnjem saopštenju.

I iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića juče je saopšteno da će tražiti da se ispitaju sve činjenice u vezi sa angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH u odnosu na Zakon o odbrani, Zakon o službi u OS, te Pravilnikom o pukovima i Pravilnikom o svečanostima i ceremonijama.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *