PREMIJERKA NA TAJNOM ZADATKU: Željka Cvijanović nenajavljeno otputovala u SAD

Aktuelno

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović jutros je otputovala u Zagreb, odakle je avionom, preko Frankfurta, odletjela u SAD, nezvanično saznaje BN televizija. Navodno, s njom su u SAD otputovali Igor i Goran Dodik, sin i brat predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Prema izvorima BN televizije u Vladi RS, premijerka će službeno boraviti u Vašingtonu, a o razlozima njenog puta tražili smo zvaničnu informaciju iz Biroa za odnose s javnošću.

Pitanja su se odnosila na razloge premijerkinog službenog puta u Ameriku i imena eventualnih članova delegacije.

Iako je Vera Sajić, šefica Biroa za odnose s javnošću najavila odgovor, on ipak nije stigao.

Nije prvi put da premijerka krije od javnosti s kim se sastaje i koliko njen boravak u SAD košta građane. Ostao je upamćen njen odlazak u Ameriku 20. januara, na inauguraciju Donalda Trampa.

Cijeli svijet obišla je fotografija na kojoj se vidi kako Željka Cvijanović, zajedno sa suprugom predsjednika Milorada Dodika, sa velike udaljenosti posmatra svečanu ceremoniju. Iako je novinarima još 25. januara obećala detaljnije informacije o susretima i troškovima puta, nikada ih nije saopštila.

“Otprilike je to bilo manje nego kada odlazim na MMF. Išla sam o trošku Vlade Republike Srpske, što se tiče avionske karte. Što se tiče drugih troškova, nisam bila u obavezi da ih plaćam. Bilo je to uglavnom mnogo jeftinije nego kad idem na MMF“, rekla je tada Željka Cvijanović.

Drugi premijerkin odlazak u Vašington bio je onaj na Molitveni doručak. O ovom posljednjem, nije bilo čak ni zvanične najave.

Otud i naše pravo da pitamo – da li je tačno da su sa premijerkom u Ameriku otputovali sin i brat predsjednika RS Milorada Dodika i da li i oni putuju o trošku građana?

Navodno, njih dvojica planiraju da nastave put do Majamija. O razlozima njihovog puta ne znamo ništa, osim da prijatelj Dodikovih i vlasnik Farmlanda, Dragan Vasiljević, u Majamiju ima razvijen biznis i velelepnu zgradu.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *