IZA KULISA SASTANKA SNSD-SP
Đokić opasno naljutio svoje partijske drugove

Aktuelno Politika

Predsjednik SP Petar Đokić izazvao je nezadovoljstvo u redovima svoje partije nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom SNSD, pošto je na njegovo insistiranje većina koalicionog dogovora obavljena bez ostatka delegacije SP.

 

Živko Marjanac, Srđan Todorović, Dalibor Stević i Slobodan Protić su “statirali” za fotografisanje, dok je Đokić sam rješavao pitanja budućih pozicioniranja i kadriranja, kažu naši sagovornici bliski rukovodstvu SP.

 

 

– I prije ovog sastanka Đokić je kod mnogih izgubio povjerenje, a danas je povukao potez koji je prevršio svaku mjeru. Sam je razgovarao sa rukovodstvom SNSD-a, a ostali su poslužili samo da se fotografišu, što mu neće biti oprošteno tek tako. Kada je vidio šta je napravio, pokušao je da ih umiri tako što ih je odveo na pečenje u jedan banjalučki restoran, ali tim ih je samo dodatno ponizio. Od Đokićevog autoriteta u partiji ostalo je vrlo malo, a postoje i indicije da će zarad ostanka na ministarskoj poziciji žrtvovati većinu kadrova koji su mu ostali lojalni nakon raskola u partiji početkom ove godine, tvrde naši izvori.

 

 

Predsjednik SP se već duže vrijeme nalazi u nezavidnoj situaciji i kao ministar u Vladi RS i kao predsjednik partije, ali i kao osumnjičeni u predmetima koje vode nadležni istražni organi. U poslednje dvije godine bio je u centru brojnih afera, a stranka mu se pocijepala na dva dijela nastankom SPS-a Gorana Selaka, koji je preuzeo ogroman dio kadrova, članova i istaknutih funkcionera SP.

 

Đokiću slijedi još jedna borba za opstanak na čelu SP, gdje već postoji interna kladionica o tome ko će ga sledeći napustiti i prijeći u SPS, ili neku drugu partiju.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *