U Banjaluci zimska služba na terenu, putevi prohodni

Društvo

Ekipe zimske službe od noćas su na terenu, gdje uklanjaju snijeg u skladu sa prioritetima. Svi putevi koji su u Programu rada zimske službe su prohodni.

-Jutros smo dobili informaciju da su linije javnog gradskog i prigradskog saobraćaja održane na vrijeme – kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U gradu pada slab snijeg, a najveći snježni pokrivač zabilježen je u Stričićima – 15 centimetara.

Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da vožnju prilagode uslovima na putu.

-Pozivamo građane da izvrše svoj dio obaveza i očiste snijeg ispred svojih objekata – naveli su iz resornog odjeljenja i istakli da sugrađani sve eventualne primjedbe u vezi sa radom zimske službe mogu prijaviti na telefonski broj: 051/244-425.

Iz „Čistoće“, koja održava gradsko područje, pozvali su sugrađane da ne parkiraju svoja vozila na nedozvoljena mjesta jer to otežava rad njihovim ekipama.

Po podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, grad je podijeljen na 14 područja koji se čiste tokom zime, odnosno šest gradskih i osam seoskih. Ulice će raščišćavati šest preduzeća, koji su raspoređeni po pojedinim rejonima.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, u Banjoj Luci jutro će biti oblačno i sa slabim snijegom, koji će tokom dana biti u pojačanju. Nastaviće padati poslijepodne i do kraja dana, te će doći do povećanja visine snježnog pokrivača. Vjetar: umjeren sjeveroistočni. Minimalna temperatura vazduha oko -3°C, a maksimalna dnevna temperatura vazduha oko -1°C.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *