Zbog požara u migrantskom centru u bolnicu u Bihaću primljeno 19 osoba

Društvo

Devetnaest migranata je primljeno u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću zbog povreda koje su zadobili tokom požara koji je rano jutros izbio u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši.

 

U bihaćku bolnicu je do 10 sati stiglo 19 migranata sa težim ili lakšim tjelesnim povredama.

 

– Pola ih je ostalo na daljnjoj hospitalizaciji, a među njima je i jedna osoba koja je zadobila teške tjelesne povrede – kazao je za Klix dežurni ljekar.

 

Migranti su povrede zadobili najvećim dijelom zbog skakanja sa prozora u trenutku kada su bježali od vatrene stihije koja se širila prostorijama Mirala, koji služi kao privremeni dom za stotine osoba.

 

– Najviše ih je stiglo sa frakturom stopala ili potkloljenice, a uz to imamo povrede od opekotina ili frakture drugih dijelova tijela – dodali su iz bihaćke bolnice.

 

Tokom požara je povrijeđeno ukupno 30 osoba. Jedanaest, koji nisu upućeni za Bihać, medicinska pomoć je pružena u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši.

 

Vatrogasci su i dalje na terenu i rade na lokalizovanju požara, nakon čega će se ući dublje u prostorije objekta kada će početi i policijski uviđaj pod nadzorom tužioca.

 

Informacija o eventualnim žrtvama za sada nema.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *