Stanivuković protiv povećanja plata bijeljinskim odbornicima

Politika

‪Da su 100 puta PDP ili SDS apsolutno sam protiv toga i takvu politiku smatram dvoličnom jer sa pravom ukazujemo na rasipničko trošenje na nivou Republike Srpske, a onda isto se uradi u mjestima gdje smo mi vlast.

 

Poručio je ovo narodni poslanik PDP Draško Stanivuković nakon vijesti da su odbornici grada Bijeljina i čelni funkcioneri sebi povećali plate.

 

– Odbornici SNSD su kritikovali ovu odluku vlasti u Bijeljini, ali im to ne smeta na nivou Republike Srpske. Politika licemjerstva i dvostrukih aršina nas neće nigdje odvesti – poručio je on dodajući da decenijama upadamo u zamku da branimo “naše” šta god urade, a druge kritikujemo.

 

On naglašava da ovdje nema “naših i vaših”.

 

– Ovdje imaju ljudi koji su se vremenom odrodili od onih koji su ih izabrali, pa mogu sebi povećati platu do frapantnih 6.000 KM, dok 50 odsto mladih tog grada nema posao ili dok se i dalje stanovništvo muči sa osnovnim životnim problemima, a to su voda, struja, grijanje, nepostojanje kanalizacije – poručio je Stanivuković.

 

Dodaje da ako se odlučite biti prvi čovjek nekog grada, zemlje, onda treba da budete i prvi po odricanju, a ne samo prvi po primanju.

 

Gradonačelnik bez službenog auta

 

– Kao gradonačelnik Banjaluke svoju platu bih snizio do visine prosječne plate u gradu kojeg vodim jer tako bih bio u skladu sa većinom građana grada kojeg vodim i aktivno radio na povećanju tog prosjeka kako bi svima bilo bolje – rekao je on.

 

Dodaje da bi službeni auto prodao, novac preusmjerio za druge prioritete i na posao išao svojim autom ili biciklom.

 

– Svojim primjerom da pokažete narodu da se vi žrtvujete, radite i dajete sa njih, da ste vi jedan od njih i onda biste se začudili koliko građana bi slijedilo isti taj primjer – naglasio je on.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *