Riješena misterija plate direktora Toplane: Dva puta godišnje ipak prima po 8.000 KM!

Društvo

Direktor banjalučke Toplane Mićo Milovanović dostavio je gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću odgovor u kojem je dokumentovao kolika je njegova mjesečna plata. Dva puta godišnje ona ipak iznosi oko 8.000 KM!

Nakon što je Radojičić zatražio od direktora najvećeg gradskog gubitaša da se hitno izjasni o medijiskim navodima prema kojima njegova neto plata iznosi i do 8.000 KM, Milovanović je jutros dostavio pisani odgovor u kojem tvrdi da je od početka ove godine do danas primao mjesečne neto plata u iznosima od 3.250 KM do 3.296 KM.

Prema njegovim navodima, u januaru je primio netu platu u iznosu od 3.250 KM, februaru 3.158 KM, martu 3.296 KM, aprilu 3.158 KM, te maju 3.296 KM.

Milovanović je naveo i da, na osnovu ugovora o regulisanju prava i obaveza direktora, pored redovne plate ima i poseban mjesečni dodatak od 700 KM, koji mu se isplaćuje polugodišnje.

Prema dostavljenim podacima vidljivo je da mjesečna neto plata direktora Toplane Miće Milovanovića iznosi oko 4.000 KM, ali i da on dva puta u toku godine ipak prima platu od oko 8.000 KM.

Izvori bliski Gradskoj upravi navode da Radojičić, poslije ove informacije, ne namjerava dalje da se bavi Milovanovićem i njegovim primanjima, pogotovo što gradski Odsjek za internu reviziju nema zakonsku nadležnost da kontroliše poslovanje “Toplane” AD Banjaluka, pošto je to, po zakonu, dužnost Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

-Iako zvuči apsurdno, Grad ne može da izvrši reviziju poslovanja „Toplane“, pa samim tim ni da provjerava kolika je direktorova plata. Sa svoje strane, grad može samo da izvši reviziju sredstava koja im, eventualno, uputi kao poseban grant, odnosno da provjeri da li je taj novac namjenski trošen – tvrde izvori.

Bez obzira na opravdanja, i dalje ostaje otvoreno pitanje zašto gradonačelnik prihvata činjenicu da direktor koji godinama bilježi gubitke dobija ekstra dodatak na platu koja je sasvim pristojna i kreće se u visini plate ministra u Vladi Republike Srpske.

Mehanizmi postoje, a jedan od njih je i Nadzorni odbor Toplane.

Podsjećamo, Mićo Milovanović je u mandatu vršioca dužnosti direktora “Toplana” AD Banjaluka, nakon što je početkom oktobra prošle godine, na zahtjev tek izabranog gradonačelnika Igora Radojičića, Nadzorni odbor Toplane poništio njegovo imenovanje za direktora u još jednom mandatu.

Portal Istinito nedavno je objavio platnu listu Miće Milovanovića, na kojoj se jasno vidjelo da je njegova neto plata blizu 8.000 KM.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *