Zvornički ljekari pružili ruku Popoviću

Društvo

Hirurg Opšte bolnice u Zvorniku Goran Bjeković rekao je večeras da su ljekari ove zdravstvene ustanove prihvatili kompromis i da će novoizabranom vršiocu dužnosti direktora Ivanu Popoviću pružiti ruku saradnje.

Bjeković je, nakon razgovora ljekara Opšte bolnice Zvornik sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem, izrazio nadu da će i Popović prihvatiti saradnju, te da će na obostrano zadovoljstvo ove zdravstvena ustanova nastaviti sa normalnim funkcionisanjem.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske odlukom o imenovanju vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Ivana Popovića ponudila rješenje i time djelimično ispunila zahtjeve ljekara.

– Nismo nerealni ljudi koji žive u nekoj drugoj zemlji i zato pristajemo na kompromis – rekao je novinarima Bjeković.

Vlada Republike Srpske razriješila je u ponedeljak, 27. novembra, vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na tu funkciju imenovala Popovića.

Okuka je za vršioca dužnosti direktora zvorničke bolnice imenovan 12. oktobra, kada je i razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

Ljekari Opšte bolnice su od 14. oktobra održavali polučasovne informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni smjenom Drljevića i imenovanjem Okuke.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *