Stefanu Samardžiji produžen pritvor

Hronika

Stefanu Samardžiji osumnjičenom za učestvovanje u profesionalnoj likvidaciji Damira Ostojića Šijana u Banjaluci produžen je pritvor, saznaje Srpskainfo.

 

Republičko tužilaštvo tereti Samardžiju da je u noći ubistva dovezao ubicu do kuće Šijana, a nakon likvidacija ga odvezao do šume u naselju Gornja Piskavica, gdje ih je čekao još jedan pomagač.

 

Samardžijin advokat Bojan Veselinović rekao je za Srpskainfo da je u petak održano ročište u Okružnom sudu po zahtjevu Republičkog tužilaštva da se Samardžiji produži pritvor.

 

– Za sada tužilac nije iznio nikakve nove dokaze oko istrage protiv mog branjenika. Produženje pritvora je zatraženo zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke i saučesnike, te da bi njegovim puštanjem iz pritvora došlo do uznemirenja javnosti – ispričao je Veselinović.

 

Podsjetimo, Samardžija je prvi uhapšeni u istrazi o profesionalnom ubistvo Ostojića. Između ostalog terete ga da je prije ubistva na području Sarajeva ukrao automobil „škoda oktavija“.

 

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine. Istragom je utvrđeno da je sproni automobil ukraden 27. jula u Sarajevu, a tri dana kasnije ukradene su i registarske tablice koje su potom stavljene na to vozilo.

 

Republički tužilac tvrdi da je Samaradžija a drugim nepoznatim osobama ukrao „škodu“ i zatim je s pomagačima dovezao na području Banjaluke, gdje je bila sakrivena sve do 5. septembra.

 

– Do tog datuma praćeno je kretanje Ostojića, radi konačne realizacije njegovog ubistva. Šijan i njegovu supruga Sandra Jošić su kobne večeri boravili na više lokacija u Banjaluci, za koje vrijeme je bez sumnje neko pratio njihove kretanje. Ta osoba je na kraju ubici dojavila da su Šijan i Sandra krenuli kući – navodi se to u istrazi u kojoj ju Srpskainfo imala uvid.

 

Poslije te dojave Samardžija se, zajedno s najmanje još jednom osobom, ukradenom „škodom“ dovezao u Kozarsku ulici, gdje je Stefan ostao da čeka u vozilu. Ubica je, maskiran fantomkom i naoružan puškom, napustio vozilo, sakrio se i čekao Ostojića da se pojavi.

 

Kada je Šijan naišao kraj ove kuće ubica je u njega ispalio više hitaca iz puške i nanio mu teške povrede, a jedan od hitaca mu je razorio mozak, dok je njegova supruga zadobila teške povrede.

 

– Ubica zatim odlazi pješke prema „škodi“, gdje ga je čekao Samardžija. Zatim su se udaljili u pravcu naselja Gornja Piskavica, gdje su zapalili vozilo– rekao je naš izvor.

 

Bjekstvo

 

U Republičkom tužilaštvu tvrde da je Samardžija, nakon što je saznao da se protiv njega vodi istraga zbog ubistvo Ostojića, bio u bjekstvu.

 

– Kada je pronađen trag koji bi mogao biti povezan sa Samardžijom on je pozvan u policiju radi uzimanje brisa bukalne sluznice. Tada mu je rečeno u kojem predmetu se vodi istraga i za koje krivično djelo. On je tada postao svjestan da bi mogao biti otkriven, nakon čega je pobjegao, pa je za njim bila raspisana i potraga od strane MUP RS – tvrde u Tužilaštvu.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *