Ljekari uzimali novac od participacija?

Hronika

Pripadnici MUP Kantona Sarajevo jutros su izvršili pretres u Opštoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

 

Kako saznaje Avaz, na saslušanje će biti privedeni Dragiša Đogović, specijalista opšte hirurgije, Emir Baraković i Haris Pandža.

 

Direktor Opšte bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Zlatko Kravić potvrdio je za ”Avaz” da su pretresi obavljeni, ali je naglasio da niko nije kriv dok se to ne dokaže.

 

– Mnogo je više povika na zdravstvo nego što ljekari primaju mito. Tačno je da postoje ljekari koji primaju mito i koji se bave korupcijom i zagovornik sam toga da to treba što prije iskorijeniti. Takve ljude treba izbaciti iz zdravstvenog sistema. Ako se dokaže da je iko uzimao mito, ja ću biti rigorozan, koliko god mi to zakon dozvoljava – kazao je Kravić.

 

Akcija je provedena zbog sumnje da su ovi ljekari dio novca koji je trebao biti uplaćen na blagajnu za participaciju zadržavali za sebe. Još traju provjere.

 

– Prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUPKS, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, rano jutros započeli su akciju kodnog naziva ”Hirurg” zbog krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti i primanje dara ili drugog oblika koristi – potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

 

Više informacija nije mogla otkriti, ističući da će detalji akcije biti poznati u toku dana.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *