Ivanić: Obustavljanje istrage o napadu na Vučića najgori politički događaj

Politika

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da obustavljanje istrage povodom napada na Aleksandra Vučića predstavlja najgori politički događaj.

Ivanić je ocijenio da je neobjašnjivo što je proslo više od godinu dana, a da za incident u Srebrenici baš niko nije odgovoran.

-To je apsolutno neobjašnjivo – u bilo kojoj drugoj zemlji bi bilo nemoguće. Nema odgovornih ni po službenoj odgovornosti, niti odgovornih unutar političkih struktura, a nema nikakve krivične odgovornosti, rekao je Ivanić.

On smatra da je to posljedica političkog ambijenta koji je stvoren i u kojem niko ne smije biti optužen za napad na premijera Srbije.

-Bošnjačka logika je da u Srebrenici ko god napadne nekoga iz Srbije treba da bude zaštićen. To je strašna logika koja će unazaditi odnose i to je ogroman problem bošnjačkih političara koji će morati sami sa sobom da traže odgovor, istakao je Ivanić.

On smatra i da je ta vrsta arogancije da je bošnjačkim političarima sve dozvoljeno u Srebrnici nešto što je strašno i što će imati vrlo teške i negativne posljedice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *