Dodik: Nema razloga za paniku, preduzete sve potrebne mjere

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da nema razloga za paniku povodom pojave virusa korona u Republici Srpskoj, istakavši da je Srpska tokom posljednjih nekoliko mjeseci zbog mogućnosti pojave ovog virusa preduzela sve potrebne mjere u svim zdravstvenim ustanovama.

 

“Postoje operativni timovi okupljeni oko ministra koji to rade i nema nikakvog razloga za bilo kakvu paniku”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

 

On je ocijenio da o spremnosti institucija Republike govori i jutrošnje obraćanje javnosti resornog ministra i zvaničnika zdravstvenih ustanova u Banjaluci, kao i gradonačelnika ovog grada, koji su odmah o svemu obavijestili javnost.

 

Dodik je napomenuo da virus korona nije specifičnost Republike Srpske, ali da ljudi putuju i onda neki od njih virus donesu na područje Srpske.

 

On je poručio da se treba držati savjeta i preporuka ljekara, povećati stepen lične higijene i na taj način smanjiti šansu da virus zahvati veći broj ljudi.

 

“Potpuno sam siguran da zdravstvene institucije i zdravstveni radnici u Republici Srpskoj, kao i svaka zdravstvena ustanova imaju svoj operativni plan”, rekao je Dodik.

 

Ministar zdravlja i socijalne zašitite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je jutros na konferenciji za novinare da je prvi pacijent u Srpskoj koji je zaražen virusom korona iz Banjaluke, te da je i njegovo dijete pozitivno na ovaj virus.

 

“Riječ je o osobi srednjovječne dobi koja se vratila iz Italije gdje je radila. On je izolovan u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) i njegovo stanje je dobro. Dijete je učenik banjalučke Osnovne škole ‘Branko Ćopić'”, istakao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Šeranić je dodao da pacijent nema nikakvih tegoba, kao što je i u većini slučajeva zaraze virusom korona, odnosno da nema simptoma koji prate oboljenje.

 

Agencije

Tagged

1 thought on “Dodik: Nema razloga za paniku, preduzete sve potrebne mjere

  1. Ko si zi da pricas o RS-u. Kakvu zvanicnu funkciju imas. Koliko ja znam nemas ni jednu a ako visketu treba portparol onda je to u redu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *