Radović: Izbori u Doboju su važni jer odatle kreću promjene!

Politika

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović kazao je da se u SDS-u pripremaju za ponovljene izbore u Doboju koji će biti održani 21. februara.

 

“Izbori su brutalno pokradeni u novembru. Primjetno je da ljudi žele nešto novo i promjene. Što se tiče opozicionog kandidata, gospodina Cvijana, on je imao zdravstvenih problema. Imali smo jedan sastanak i mi ostajemo kao ozbiljna stranka i pri svom kandidatu, a naravno i kandidatu opozicije, s obzirom da će i druge stranke podržati gosodina Cvijana, odnosno našeg kandidata za gradonačelnika Doboja”, rekao je Radović, dodavši:

 

“SDS će zaštiti svaki svoj glas. Tu se radi o zaštiti prava građana, niko i ništa ne može uzet vaš glas i pripisati ga drugom. Ti izbori moraju biti fer i korektni”.

 

Istakao je da su veoma važni izbori u Doboju, posebno nakon brilijantnih pobjeda opozicije u Bijeljinji i Banjaluci.

 

“Misim da je Doboj sljedeća faza, i da Dobojlije shvataju da treba da se promijeni sistem. Izbori u Doboju su važni, jer odatle kreću velike promjene. I siguran sam ukoliko se to desi, i ukoliko građani glasaju za opoziciju, te promjene će biti mnogo brže nego što se može očekivati”, naveo je.

 

Prema istraživanju, kako je rekao, SDS ima podršku od 20 odsto.

 

“I to je ono što je realno i što očekujemo. U periodu kad ćemo osloboditi građane od straha, siguran sam da će izaći u što većem broju. Vjerujem da će u Doboju biti iznenađenje, i siguran sam da će se to desiti”, kazao je.

 

Na pitanje o optužbama SNSD-a da je opozicija u Republici Srpskoj žrtvovala Srebrenicu, samo da bi se poništili izbori u Doboju, odgovara da su to čiste gluposti.

 

“Pratio sam to njihovo medijsko spinovanje. Izbori su poništeni i treba pročitati odluku CIK-a gdje su utvrđene nepravilnosti. Moglo bi se to gledati i iz političkog aspekta da su izbori poništeni 100 posto na svim biračkim mjestim, međutim, oni su poništeni samo tamo gdje je bila zloupotreba.

 

Pokušavaju da preusmjere na jednu drugu stranu i to je opet nacionalno pitanje. U tom momentu se pokušala skrenuti pažnja sa afere Ikona koja je bila u fokusu svih medija, i onda se čekala ta odluka CIK-a”, istakao je Radović.

 

Radović navodi da se Republika Srska trenutno nalazi u fazi kad je izgubila konekciju sa svim važnim političkim subjektima u svijetu.

 

“Izgubili smo konekciju sa Wašingtonom i poljuljana je situacija sa Moskvom. Sada najnoviji odnosi sa Srbijom, takođe ne idu u dobrom pravcu. Imamo vlast koja je izlovana od stvarnosti i koja nas svojim djelovanjem dovodi do toga da se ovdje sve lošije živi, da nema investitora”, rekao je.

 

“Ako vas ne pozivaju u Berlin, Brisel, Wašington, u zadnje vrijeme i u Moskvu, onda imate situaciju da se Republika Srpska nalazi u političkoj defanzivi da promoviše svoje interese”, zaključio je Radović za N1.

 

N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *