Lijanović pozvao Dodika i Čovića da raspišu prijevremene izbore

Politika

Današnji sastanak Dodika i Čovića u Mostaru dokaz je onoga čega smo svjedoci posljednjih deset godina, a to je rušilačka politika Dodika i Čovića koja je svakim danom sve snažnija, smatra Jerko Ivanković-Lijanović.

On tvrdi i da su se bošnjačke stranke i njihovi lideri pokazali kao slaba karika u zaustavljanju takve politike ovog dueta, a međunarodna zajednica, “očigledno i nema više interesa da se bavi našim problemima”.

-Međutim, akteri današnjeg sastanka priznali su još jednom da većina na državnom i federalnom nivou ne postoji, te s toga vladajuću koaliciju pozivam da ne muče ni sebe ni stanovnike i da raspišu prijevremene izbore. Na taj način omogućiće stanovnicima da na demokratski način, kao što je to praksa u svijetu, a kao što se prošle godine se desilo i u susjednoj Hrvatskoj kada nije bilo većine u Saboru i kada su stanovnici birali novu vlast, i naši stanovnici biraju one predstavnike vlasti koji će biti učinkovitiji i raditi u njihovom interesu, navodi se u saopštenju kandidata za člana Predsjedništva BiH na Opštim izborima 2018. godine Jerka Ivankovića – Lijanovića.

Vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *