Pripadnici ROSU hapse na sjeveru Kosovske Mitrovice

Region

Pripadnici ROSU upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe. Iz kosovske policije tvrde da su ova hapšenja naređena u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića.

– Pripadnici ROSU uhapsili su jutros Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovica, Marka Rošića i Sašu Čurčića, rekao je potpredsjednik Srpske liste Igor Simić.

Simić je rekao novinarima da su pripadnici ROSU naoružani do zuba upali na nekoliko lokacija u sjevernom delu Kosovske Mitrovice. On je naveo da je izgovor koji koristi kosovska policija “za ovakvu silu protiv srpskog naroda” na sjeveru KiM sprovođenje istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić je rekao da su uhapšeni policajac Dragiša Marković i Saša Ćuričić i da su pripadnici ROSU upali u njihove stanove, brutalno tukli puškama i nogama i da su odvedeni u nepoznatom pravcu.

Rakić je pozvao KFOR da dođe u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i da objasni narodu to što su juče rekli da sve drže pod kontrolom i da nema pomjeranja snaga pripadnika Rosu.

U Kosovskoj Mitrovici su se nešto prije šest sati oglasile sirene koje su se čule punih sat vremena. Kako javlja RTS, čulo se i nekoliko pucnjeva, a uhapšeni Dragiša Marković je pripadnik KPS koji je radio na slučaju Olivera Ivanovića.

Na Trgu kod spomenika caru Lazaru okupio se veliki broj građana koji su, kako kaže Rakić, uznemireni zbog jutrošnjih dešavanja. Rakić je pozvao građane na uzdržanost.

– Sramna je medijska kampanja pojedinih medija u Srbiji koji su juče napali predsjednika Vučića jer je rekao da se snage ROSU spremaju da upadnu u sjeverni deo Kosovske Mitrovice, istakao je Rakić, prenosi Tanjug.

Portparol kosovske policije Daut Hodžaj izjavio je danas da su jedinice kosovske policije uhapsile u severnoj Kosovskoj Mitrovici četiri osobe i da je to učinjeno kako je rekao u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Hodžaj je za RTS rekao da su po nalogu nadležnog suda jedinice kosovke policije izvršile raciju na četiri lokacije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *