Otac s Paga će biti optužen za pokušaj ubistva

Region

Županijsko državno odvjetništvo predložiće da se postupak oca koji je jutros na Pagu kroz prozor bacio četvero svoje maloljetne djece, klasifikuje kao kazneno djelo – pokušaj ubistva, nezvanično saznaje N1.

 

Podsjetimo, juros u 06,47 sati policija je primila saznanja da je muška osoba u Pagu sa prvog sprata porodične kuće bacila svoje četvero maloljetne djece.

 

Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici, kao i službenici HMP-i Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

 

Ljekari zadarske bolnice obavijestili su javnost o zdravstvenom stanju četvero djece koje je jutros otac bacio kroz prozor kuće na Pagu. Djeca su starosti 3, 5, 7 i 8 godina.

 

Dr. Karuc, šef JIL-a zadarske bolnice, potvrdio je da se na njegovom odjelu nalaze sestre u dobi od sedam i osam godina, a mlađa djevojčica je najteže stradala i ona nije pri svijesti.

 

“Djevojčica u dobi od sedam godina je zadobila ozljede glave i grudnog koša, i ona je stavljena na mehaničku ventilaciju, još nije stabilizirano njeno stanje, čak smo u kontaktu s Ministarstvom, pa kada se stabilizuje njeno stanje da se eventualno pripremi transport za KBC Rebro”, kazao je dr. Karuc.

 

Djevojčica u dobi od osam godina sutra bi trebala biti operisana. Ljekar nije precizirao o kakvoj se radi ozljedi kod nje.

 

Na hirurgiju su smješteni trogodišnji dječak i njegova petogodišnja sestra.

 

Dr. Pavić je potvrdio da djevojčica ima lakše ozljede, dok se dječakova ozljeda kvalifikuje kao teška.

 

“Dječak ima nešto zraka u grudnoj šupljini, a to znači da ima ozlijeđena pluća”, kazao je dr. Pavić ističući da je riječ o teškoj ozljedi, ali da dječak nije životno ugrožen i kod njega će se tijekom popodneva još napraviti kontrolni pregledi.

 

n1info.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *