Zaplijenjeno 33 miliona “džihadističkih pilula” u Grčkoj

Svijet

Grčke vlasti saopštile su da su zaplijenile 33 miliona tableta Keptagona u luci u Pireju, takozvane “džihadističke pilule”.

 

Tablete su bile sakrivene u pločama u tri kontejnera na brodu.

 

Ukupna težina otkrivenih pilula iznosi oko 5,25 tona, prenosi Grik reporter.

 

Brodski tovar zaplenjen je 27. juna, ali je nadležnima trebalo skoro nedelju dana da prebroje sve tablete, čija vrednost se procenjuje na pola milijarde dolara.

 

Kako je saopšteno, to je i međunarodni uspeh, a krajnje odredište broda iz Sirije, na kome je droga pronađena, bila je Kina, odakle se pretpostavlja da bi bila upućena na Bliski istok.

 

Tablete je sedam dana brojalo 20 službenika, a u akciji otkrivanja tableta učestvovali su grčka policija, obalska straža, tim ministarstva finansija za kriminalna dela.

 

Prema rečima stručnjaka, te pilule se proizvode uglavnom u Siriji, a poznate su kao “džihadističke” jer ih koriste borci takozvane “islamske države”.

 

One djeluju na čovjeka tako što potiskuju moć osobe da osjeća i misli racionalno, a njihovo dejstvo može da potraje i po četiri dana.

 

(b92)

Tagged

1 thought on “Zaplijenjeno 33 miliona “džihadističkih pilula” u Grčkoj

  1. Glup tekst. Ako djihadisti imaju 500.000 vojnika a nemaju. Znači da 33.000.000 tableta mogu da kuvaju ko pasulj. I ako 1 tableta drži 4 dana ma ljudi ne prepisujte članke mislite malo glavom Pozdrav.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *