Dodik: Treba kazniti “Pravdu za Davida” a proteste zabraniti!

Aktuelno

Pripadnici specijalnih snaga MUP-a RS sinoć su oko 23.00 časa rastjerali demonstrante s glavnog banjalučkog trga, uz obrazloženje da su imali dozvolu za proteste samo do 20.00 časova. Tokom policijske akcije privedeno je desetak pripadnika Pokreta Pravda za Davida, među kojima i Daniela Daca Ratešić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je za banjalučku ATV rekao da su dešavanja u Banjaluci prevršila svaku mjeru i da će podržati one koji smatraju da bilo kakvi protesti u ovom gradu treba da budu zabranjeni od strane policije i drugih državnih organa.

– Ovo nema nikakve veze sa istinom i pravdom, ona se traži na drugom mjestu, a ne na ovaj način kako pokušavaju da urade gospodin Dragičević i njegovi navodni sljedbenici, rekao je Dodik.

On je rekao i da je bila vidljiva “zloupotreba skupa i da su članovi ‘Pravda za Davida’, nasiljem pokušali ometati sve građane da provedu praznične dane”.

– Niko nije ometao njihov skup, koji su zloupotrijebili, nakon što su prekoračili vrijeme za dobijeno odobrenje, rekao je Dodik.

Dodao je će podržati zakonito postupanje svih organa, i policije i svih drugih, protiv onih koji su činili prekršaje. Odgovarati, kaže, moraju organizatori skupa Pravda za Davida jer “nisu na adekvatan način proveli taj skup”.

– Svi koji su činili nasilje na mjestu gdje se trebao održati koncert Harisa Džinovića moraju biti privedeni zakonu, rekao je Dodik i osudio, kako kaže, vandalizam i zloupotrebe protesta od strane politike.

Istinito

Tagged