Agarval traži 40 miliona dolara odštete od RS

Politika

Pred međunarodnim sudom u Parizu počelo je ročište u arbitražnom postupku koji su protiv BiH pokrenuli Indijci, sestra i brat Nite Gupta i Navin Agarval, vlasnici kompanije “Usha Industries”.

 

Oni traže 40 miliona dolara odštete zbog ulaganja u “Krajina osiguranje”, a ukoliko BiH izgubi taj spor, ceh će da plati Republika Srpska.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija Republike Srpske, ročište je počelo juče, a vlasti RS su angažovali pravni tim za odbranu u ovom arbitražnom postupku i pružili mu svu potrebnu pomoć radi pripreme odbrane.

 

Pravni tim je odlučio da svjedoci Republike Srpske na ročištu u Parizu budu pomoćnica ministra finansija RS Snježana Rudić, predstavnici Agencije za osiguranje Miloš Lukajić i Komisije za hartije od vrijednosti RS Radovan El Čaban.

 

– Oni su dali potrebna pojašnjenja i odgovore Arbitražnom vijeću i punomoćnicima obe strane, te potvrdili ispravnost odluka relevantnih regulatora i organa Republike Srpske. Ročište se danas nastavlja saslušanjem vještaka za pravna i finansijska pitanja- navodi se u saopštenju.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *