PDP protiv zatvorene sjednice Narodne skupštine

Politika

Na današnjoj sjednici Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske, PDP nije dobio nikakve razloge, niti argumentaciju zašto bi u Republici Srpskoj trebalo biti uvedeno vanredno stanje, saopšteno je iz te partije.

 

– Nisu predstavljene mjere koje će se u tom slučaju sprovoditi, niti šta to konkretno znači za građane, kao i za privredu. PDP smatra da postojeći režim mjera u toku vanredne situacije daje dovoljno prostora institucijama RS za sprovođenje zaštitnih mjera. PDP takođe u kontinuitetu insistira da se sve preporuke i mjere izdate od nadležnih zdravstvenih ustanova i stručnjaka poštuju u potpunosti – saopšteno je iz PDP.

 

Kako kažu, u ovom trenutku nepotrebno je širenje panike i u tom smislu osuđuju zatvaranje sjednice za javnost, protiv čega je PDP bio na sjednici Kolegijuma.

 

– Građani treba da budu informisani o razlozima uvođenja vanrednog stanja i svi moramo znati šta vanredno stanje tačno podrazumijeva i kako će to uticati na život svakog čovjeka u Republici Srpskoj – navode u saopštenju.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *